Praça das Flores

LISBON, 2016

Located in Lisbon, at Praça das Flores, this project transforms an apartment into a Guesthouse. The initial structure of the apartment is maintained and the spaces are organised according to a hierarchy of space occupancy – internally the spaces are grouped in different areas- rooms, living areas, kitchen and circulations for guests and service circulation.

The rooms were designed to provide moments of calm and serenity, the furniture is eclectic and the colours used are soft. The common spaces for socialising were designed to generate individual and group dynamics- a living area with sofas and a library is available, there is also area with individual tables for work and meals, and a space with a community table for dinners and workshops.

All furniture is eclectic and comes from many different locations, including flea markets, vintage and second hand furniture stores and contemporary furniture stores.